Vinst mot Munka
2017-11-21 09:55

Precis som rubriken lyder så blev det seger mot för omgången obesegrade Munka Ljunby.

Matchen inledds väldigt bra från Lommas del, redan efter dryga minuten så hittar nyförvärvet Pontus Kozan rätt och skjuter in sitt första mål i den gröna tröjan. Lomma trummar vidare och en för dagen mycket het Kristoffer Ekstrand kan slå in en sarg retur från radarpartner Brannefalk. Mycket bra spel av Lomma första 15 minuterna av den första perioden. Vi går ner oss en 5 minuters period och blir straffade direkt av ett spelskickligt Munka och vi går in i omklädningsrummet med ställningen 2-2.

Ledarstaben trycker på hur viktigt det är att jobba tillsammans och att hjälpa Helander i målet som är tillbaka i Lomma tröjan. Men en bra första period spelmässigt. Andra perioden flyttar Munka upp laget och sätter en högre press, skapa en del chanser men Lomma gör i princip tre stycken identiska mål genom så-kallat klapp-klapp-spel mellan Mackan-Kristoffer-Branne. Vi vinner den andra perioden med 3-0.

Inför sista är det viktigt vi bara fortsätter att rulla boll och jobbar för varandra. Tyvärr får Munka ett tidigt mål som rullar igenom Helanders ben, vilket ger en positiv känsla i Munka lägret.

Lomma får också här två stycken ytterst tveksamma utvisningar men reder ut bägge två. Starkt! Då kliver Edmond in i handlingarna och på en egen hand ta sig in i boxen och sätter den stenhårt i krysset. Ett oerhört viktigt mål. Ställningen nu 6-3. Med fem minuter kvar av matchen får Munka stå och prickskjuta in 6-4. 10 sekunder efter målet får Lomma utvisning med sig och på efterföljande powerplay gör Kalle ett skönt 7-4 mål. Munka tar time out och satsa på 6-5 spel där Mackan med minuten kvar sätter den i öppet mål. I denna situation drabbas Munka av en dubbelutvisning. Lomma gör ett mål signerat Branne och 9-4 blir slutresultatet.

Vi vinner en match mot ett väldigt bra motstånd, som av en anledning ligger i toppen av serien. Det var svårt och nå coach efter matchen, men på måndag kväll kom en kommentar. ”Vår Bästa match sen jag blev tränare i klubben”