Lomma FBC Herrar vann sin åttondelsfinal mor Skurups IBK med 6-5, den 5/11.

Nu står det klart att kvartsfinalmotståndarna blir inga mindre än Höllvikens IBF.

Höllviken är den hårdaste av alla skånska nötter att knäcka, då de spelar till vardags i SSL.

2017-12-01 07:40
Blir det 3 poäng på söndag?

Vi tog oss tiden att störa coach Måns under dagens viktigaste måltid frukosten för lite tankar inför Malmhaug.

Förlust mot Bjärred mot senast. Tankar om matchen?

- Ja du, vi startar matchen fruktansvärt dåligt. Tar dåliga beslut och släpper för enklar mål. Vi gör en mäktig upphämtning och går för att vinna matchen tyvärr orkade vi inte. Men tycker vi minst är värda poäng i denna matchen.

Lommas trupp i år är väldigt många nya, tankar om truppen och resultatet såhär långt?

-Jag är väldigt nöjd med truppen som jag har. Vi har tre kompletta femmor som kan gå in och vinna sin match. Resultatmässigt absolut inte nöjd såhär långt. Känns som vi haft stolpe ut såhär långt. Många avgörande situationer som tyvärr studsats emot oss. Jag har tippat oss topp 3 och tror fortfarande när vi runda av i slutet på mars så är vi topp 3 i den a serien.

Malmhaug på söndag väntar härnäst, några tankar om den matchen?

-Det är ett väldigt ungt lag som vi möter på söndag. Tekniskt duktiga men denna matchen ska vi vinna både på rutinen laget behärska men även så känns vi som ett bättre lag.

Tillsist slutresultat på söndag?

Om vi inte vinner på söndag rakar Mondi av håret!

Tack för pratstund och lycka till på söndag!

Tack!

Kom till Bunkeflo och Sundsbrohallen klockan 15:30 och vissa ditt

Vinst mot Munka
2017-11-21 09:54

Precis som rubriken lyder så blev det seger mot för omgången obesegrade Munka Ljunby.

Matchen inledds väldigt bra från Lommas del, redan efter dryga minuten så hittar nyförvärvet Pontus Kozan rätt och skjuter in sitt första mål i den gröna tröjan. Lomma trummar vidare och en för dagen mycket het Kristoffer Ekstrand kan slå in en sarg retur från radarpartner Brannefalk. Mycket bra spel av Lomma första 15 minuterna av den första perioden. Vi går ner oss en 5 minuters period och blir straffade direkt av ett spelskickligt Munka och vi går in i omklädningsrummet med ställningen 2-2. Ledarstaben trycker på hur viktigt det är att jobba tillsammans och att hjälpa Helander i målet som är tillbaka i Lomma tröjan. Men en bra första period spelmässigt. Andra perioden flyttar Munka upp laget och sätter en högre press, skapa en del chanser men Lomma gör iprencip tre stucken identiska mål genom såkallat klapp-klapp-spel mellan Mackan-Kristoffer-Branne. Vi vinner den andra perioden med 3-0. Inför sista är det viktigt vi bara fortsätter rullar boll och jobbar för varandra. Tyvärr får Munka ett tidigt mål som rullar igenom Helanders ben. Vilket ger en positiv känsla i Munka lägret,

Lomma får också här två stycken ytterst tveksamma utvisningar men reder ut bägge två. Starkt! Då kliver Edmond in i handlingarna och på en egen hand ta sig in i boxen och sätter den stenhårt i krysset. Ett oerhört viktigt mål. Ställningen nu 6-3. Med fem minuter kvar av matchen får Munka stå och prickskjuta in 6-4. 10 sekunder efter målet får Lomma utvisning med sig och på efterföljande powerplay gör Kalle ett skönt 7-4 mål. Munka tar time out och satsa på 6-5 spel där Mackan med minuten kvar sätter den i öppet mål. I denna situation drabbas munka av en dubbelutvisning. Lomma gör ett mål signerat Branne och 9-4 blir slutresultatet.

Vi vinner en match mot ett väldigt bra motstånd, som av en anledning ligger i toppen sv serien. Det va svårt och nå coach efter matchen, men på måndag kväll kom en kommentar. ”Vår Bästa match sen jag blev tränare i klubben”

Edmond 1

Nu väntar en träningsvecka innan Bjärred på söndag.

Referat: Lomma FBC H2 - FBC Helsingborg
Vinst i hemmapremiären!
2017-09-30 14:50
Lomma FBC tog idag sin första vinst  för säsongen direkt i premiären mot FC Helsingborg.
Silver i Höllviken Pre Season Challenge 2017
2017-09-04 21:59

Lomma FBC gjorde en riktigt bra turnering och bärgade silvret.

Fredag 1/9

Första matchen i turneringen. Vi ställs mot ett tufft motstånd  där vi möter Höllviken H2. Ett

lag som även är förhandstippade att (enkelt) vinna division 2 Skåne. Ett tight Lomma är aningen bättre. 0-0 i paus med mersmak. Inleder klart bäst i andra, och tar ledningen med 2-0. Oscar Skog (född -01)  fick göra sitt första A-lagsmål då han fri med målisen iskallt lägger in den. De vänder till 3-2 där mål nr 3 är nästintill horribelt. Frislaget läggs på fel ställe. Vi Plockar målisen och gör trean i slutet av matchen.

Matchresultatet: Höllvikens IBK H2 – Lomma FBC 3-3

Lördag 2/9

På Lördagen var det upp tidigt på morgonen för att spela match nummer två i gruppen där vi ställdes mot Danska laget Hvidovre Attack Floorball Club. Matchen går som planerat och målen trillar in för oss men speciellt för Joakim Hermodsson (Nyförvärv från Gårdarike) som sätter dit 3 strutar och sista målet var ett riktigt klass mål!

Matchresultat: Lomma FBC -  Hvidovre Attack Floorball Club 6-1

I våran tredje match möter vi Landskrona Falcons där vi får en bra start på matchen och gör mål efter ca 16 sekunder. Sedan stannar våran målproduktion upp men vi har ett bra tryck på dom, men målen vill inte riktigt in och en bit in i matchen så gör Landskrona 1-1 och även 2-1. I slutet av matchen så blir vi lite frustrerade över att bollen inte trillar in över mål linjen och lite större risk i vårt spel och gör en del misstag som Landskrona tar vara på och sätter sina lägen.

Matchresultat: Landskrona Falcons – Lomma FBC 7-2

Den sista matchen på Lördagen så mötte vi ännu ett Danskt lag där vi öppnar även här med ett snabbt ledningsmål där vi sedan också har ett bra tryck på motståndarna men lyckas inte få in bollen i mål och även en bit in i den här matchen så lyckas motståndarna tillslut få in ett mål men den här gången lyckas vi hålla tätt bakåt och matchen slutar oavgjort.

Matchresultat: Lomma FBC – Vanlöse Floorball 1-1

Söndagen 3/9

På söndagen så får vi sovmorgon och i vår första match så möter vi FBC Helsingborg (också kollega i H2 Skåne och premiärmotståndare i Lomma den 30/9) där det till en början blir en jämn tillställning. Men när vi har tagit ledningen och möblerat om lite i 5:orna med ca 10 minuter kvar, så visar det sig att Måns Tengberg (Nyförvärv från Gårdarike) och Anton Sjögren (Nyförvärv från Frosta) är som klippta och skurna för varandra och dom producerar en hel del mål tillsammans. Matchen slutar med betryggande vinst.

Matchresultat: FBC Helsingborg – Lomma FBC 3-8

I semifinalen ställs vi åter igen mot Höllvikens H2. Men den här gången så spelar vi tryggt i försvarsspelet och en bit in i matchen så börjar målen också trilla in och vi spelar riktigt bra. På slutet så pressar Höllviken oss riktigt bra men vi lyckas hålla nollan och tar hem en trygg vinst och visar att vi blir att räkna med i division 2.

Matchresultat : Höllvikens IBK – Lomma FBC 0-2

I finalen ställs vi mot Danska mästarna Benlöse Floorball Club (Danmarks-ettan). Den här matchen blir något helt annat än en dans på rosor och efter halva matchen ligger vi under med 0-5. Men som en blixt från en klar himmel så möbleras det om och vi tar tag i taktpinnen och helt plötsligt börjar vi spela bra innebandy igen och återhämtar oss en del. Tyvärr slutar det med en förlust och en andra plats.

Matchresultat: Lomma FBC – Benlöse Floorball Club 3-6

Vi får även gratulera Karl Lager som blir utsedd till turneringens bästa forward…………

Överlag en riktigt bra turnering från alla och nu börjar vi komma i riktigt bra form inför hemma premiären mot Helsingborg i division 2 Skåne.

Välkomna till Slättängshallen den 30/9 kl. 13:30