En hedrande andraplats i Skånemästerskapen 2023
2023-03-26 16:46

I helgen har vi spelat Skånemästerskapen. Igår spelade vi i Bråhögshallen i Staffanstorp. Den första matchen spelade vi mot IBK Landskrona där vi vinner med 3-1. Den andra matchen står IK Stanstad för motståndet och vi vinner med 2-0. Den tredje och sista matchen spelar vi mot IBK Lund där vi tyvärr förlorar med 3-1. Därmed vann de även gruppspelet och vi slutar tvåa i gruppen men tar oss ändå vidare till A-slutspelet. Idag var det dags för semifinal mot Häljarps SK där vi alla var överens om att det enda alternativet som fanns var att vinna. Förra året blev vi utslagna av just Häljarp i semifinalen i A-slutspelet. I år var det vår tur och vi var rejält sugna på revansch och SOM vi gör det. Matchen börjar och vi fixar oss en 3-0 ledning under en och samma minut genom Lisen, Ellinor och Elin. I andra perioden börjar vi slarva en del och vi går helt ner i både Häljarps tempo och spel. Det hann bli lite nervöst emellan åt. Vi drar på oss två utvisningar i andra perioden och vi får snopet nog avsluta matchen med fyra spelare på plan. Vi lyckas trots detta att hålla Häljarp borta och det var till och med nära ett 4-0 mål i boxplay men vi spelar av matchen och final platsen var vår. ÄNTLIGEN. I finalen ställdes vi givetvis mot IBK Lund. Det eviga motståndet som vi har svårt att knäcka. Idag tyvärr likaså. IBK Lund får tyvärr in ett turligt mål från backpositionen. Vi har chans på chans och de sista 30 sekunderna plockar vi även ut Alva i hopp om att trycka in bollen. Det är ruskigt nära flera gånger och hela hallen höll andan men bollen ville inte in. Vi förlorar ännu en gång mot IBK Lund och denna gången med sura 1-0. Vi knappar in mer och mer på de. Nästa gång är det vi som slår de. Gott kämpat hela helgen tjejer. Vi är det näst bästa laget i hela Skåne för flickor födda 2008. Det är inte så illa. Ni ska vara stolta över er själva tjejer. Vi ledare är otroligt stolta över er🤩

Tack för en fantastisk helg med mycket fin innebandy och med mycket skratt och glädje💚🖤

Och sist men inte minst. Ett stort TACK till den helt fantastiska gröna väggen för all support och hejarop under helgen💚💚💚 Det betyder jättemycket för tjejerna🙏🏻