Fair Play Cup 2023
2023-04-17 17:17

I helgen har vi varit i Jönköping och spelat Fair Play Cup. Vi hade lottats till en svår grupp där vi spelade mot Ljungby IB, Hjulsbro IK, Pixbo Wallenstam IBF och Jönköping IK. Vi spelar vår första match på fredagskvällen mot Ljungby IB där vi går vinnande ur matchen. På lördag förmiddag ställs vi mot Hjulsbro IK som läxade upp oss ordentligt och vi fick oss en kall dusch och förlorade med 5-1. Nu var vi iallafall vakna. Andra matchen för dagen ställdes vi mot Pixbo Wallenstam IBF. Ett lag som vi vet har en elit satsande verksamhet. Vi kunde därför räkna ut vad det skulle vara för motstånd. Vi kastar om laget och lägger mer fokus på försvar. Det ger utdelning och det står 0-0 när vi går till period paus. I början av andra perioden gör Pixbo 1-0. Vi fortsätter att kämpa på. Pixbo drabbas kort därefter av en utvisning. Vi får spela powerplay och det drar vi nytta av för i powerplay kan Elin göra 1-1. Kort därefter får Pixbo ytterligare en utvisning och vi är nära på att ta ledningen men Pixbo kan hålla undan. Matchen slutar 1-1 och vi är mer än nöjda. Det kändes mer som en vinst. Bara en och en halv timme senare var det dags för nästa match mot Jönköping IK. Ett lag som egentligen inte imponerande så värst mycket men vi var helt slut i benen efter Pixbo matchen och förlorar därför matchen med 2-1.

Det blev en tidig söndag morgon för att spela 1/8 final mot Särö. Ett lag vi mött tidigare i Warbergsspelen. Vi visste därför vad det var för lag. Matchen börjar och vi tar ledningen med 1-0. Särö kan därefter göra både 1-1 och 1-2. Resultatet står sig perioden ut. I andra perioden vänder vi 1-2 underläge till en 3-2 ledning på bara 22 sekunder. Kort därefter kan Särö tyvärr göra 3-3. Resultatet står sig matchen ut och det blir därför straffläggning. Straffläggning är ett lotteri och den här gången drog vi tyvärr nitlotten. Fair Play Cup tog slut tidigt snöpligt nog. Vi var det bättre laget hela matchen igenom men ibland är det tyvärr inte tillräckligt. Det är okej att deppa en stund men sen kommer vi tillbaka starkare än någonsin💪🏼

Stort tack för den här helgen tjejer❤️ Vilka matcher ni har bjudit på. Stort tack till den gröna väggen för all support💚💚💚  Det betyder mycket för tjejerna. Nu längtar vi redan efter nästa säsong men först har vi två träningsmatcher att spela i maj💪🏼