Vinst i seriepremiären mot Höganäs IBF!
2022-10-09 14:59

Idag var dagen äntligen kommen för seriepremiären som tjejerna länge har längtat efter. Det var Höganäs IBF som stod för motståndet. Efter en lång bilresa så var tjejerna laddade för match. Matchen börjar inte särskilt bra då tjejerna inte riktigt fick till sitt spel vilket kan ha berott på premiär nerver och Höganäs passar då på att göra 1-0. Vi hade många bra skott på mål och därför kändes det inte helt rättvist att motståndarlaget tog ledningen men så är det ibland. Efter att Höganäs tagit ledning tar det inte mer än fyra minuter innan Ellinor snyggt kan kvittera och vi är nu med i matchen igen. Vi går till periodpaus med 1-1 och vi pratar mycket om att vi ska spela vårt spel och låta motståndarlaget följa med i vårt tempo och inte tvärtom samt att öka tempot i löpningarna och passningarna lite mer. I andra perioden tar det inte mer än fem minuter innan Maja B kan göra 1-2. Resultatet står sig perioden ut. Tjejerna var fast beslutna om att de skulle vinna matchen när vi pratade i period paus. Inför tredje perioden gick vi in med ett stort självförtroende. Efter elva minuter gör Ellinor 1-3 och kort därefter drabbas vi av en straff men som Alva snyggt räddar vilket betyder att vi fick spela boxplay. Med endast tio sekunder kvar av matchen gör Höganäs 2-3 och vi blir fulltaliga igen men vi lyckas sedan spela av matchen.

Samtliga tjejer kämpade på bra idag och vi ledare vill beundra tjejerna för deras peppande laganda. Stort grattis till vinsten i seriepremiären tjejer. Det gjorde ni bra. Nu laddar vi upp inför en ny träningsvecka innan det är dags för nästa veckas match mot Gårdarike IBK.