SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Domarkurs i Bjärred 16/9
2018-08-26 08:50
Hej alla!
Vill ni ha möjlighet att döma knattar och tjäna extra pengar så anmäl er till domarkursen som går i Bjärred den 16/9. Ni kan anmäla er till mig om ni är intresserade  (anders.andersson@leksaksjatten.se) så ser jag till att vår domaransvarige för informationen. Klubben betalar kursen och domarkläder.
Vinst i första träningsmatchen!
2018-08-25 22:54
I en inte alltför välspelad match segrade JAS-laget med 4-2 mot Malmö FBC. Två lag med bra försvarsspel och lite ringrostigt anfallsspel gjorde matchen till en ganska målfattig tillställning. Nu ser vi fram emot Björnslaget nästa helg i Göteborg.
Första träningsmatchen JAS
2018-08-25 16:53
Lördagen den 25/8 börjar säsongen på allvar med träningsmatch mot Malmö FBC för vårt JAS-lag. Rapport kommer!
Czech us out!
2017-07-15 15:17

Fler bilder (+6) >>
P01 on tour: Prague Games 2017

Summering av Prague Games 2017

Vi började vår resa förra söndagen med en busstur ner till Prag via Danmark och Tyskland. Resan ner  svetsade samman gruppen och är nog något som killarna minns när de blir äldre. Väl i Prag väntade en av innebandyvärldens största cuper, nämligen Prague Games. Turneringen har en internationell prägel med 46 lag från en rad olika länder och vi blev varse om de olika nationernas innebandykulturer. Vår grupp bestod av två Tjeckiska klubblag och någon form av Schweiziskt/ Zurich p16-landslag/stadslag. Det var väldigt kul att få möta nya lag och nya idéer om hur innebandy ska spelas. Vi fick även bekanta oss med att möta sammanslagna lag, något som skulle prägla vår vistelse i Böhmens pärla.

Våra två första gruppspelsmatcher spelades på en plan som var några kvadratmeter mindre än vad som är normalt här i Sverige. Planstorleken gjorde att tempot blev något högre än vanligt och vår första motståndare i turneringen Spartha Praha bjöd upp till en fartfull match med mycket kamp, matchen var dock inte så välspelad sett ur ett innebandytekniskt perspektiv, till viss del beroende på den höga luftfuktigheten i då sommarvarma Prag som medförde kondens på golvet. Vi var förberedda på att domarnivån och regeltolkningarna skilde sig från det vi är vana vid hemifrån, men vi behövde anpassa oss till det mer böljande spelet med färre avblåsningar och tuffare spel som följd. Första matchen slutade 1-1, vilket speglade matchen ganska så väl även om vi hade ett par riktigt klara målchanser som vi inte förvaltar.

I andra matchen väntade Schweizarna. De spelade en idérik och modern innebandy om jag få säga det själv. Vi kom inte riktigt upp i den nivån vi kan och förlorade något snöpligt med 2-3 efter att ha haft ledningen med inte allt för mycket tid kvar.

I den sista matchen i gruppspelet ställdes vi mot Sokol Paradubice som var gruppens jumbo. Vi placerade oss på en tredjeplats i gruppen inför den matchen vilket var något av en missräkning för oss. Eftersom de andra två lagen redan spelat sin sista match i gruppen precis innan vår match så hade vi förutsättningarna klara för oss inför matchen, vi skulle vinna med två mål för att placera oss som grupptvåa och därmed få en kortare väg i A-slutspelet. Inledningen av matchen är inte strålande från vår sida men vi kontrollerar den ändå och när motståndarna nickar, ja nickar, in 1-0 i egen bur, så började vi spela ut något mer och vinner slutligen rättvist med 4-0.  

I gruppspelet så rullar vi i princip oavbrutet runt på samtliga  14 utespelare och det är våra nya spelare inför säsongen som gör majoriteten av det vi producerar framåt. Efter segern mot Sokol Paradubice så placerar vi oss alltså på den åtråvärda  andraplatsen i gruppen som gör att vi kvalificerar oss för 1/16 –final i A-slutspelet.

Slutspelets första omgång bjöd på bekanta ansikte. Vi ställdes mot Team Skåne som mönstrat duktiga spelare från såväl Bjärreds IBK,  FC Helsingborg och IBK Lund. Världen är liten, en helskånsk innebandybatalj nere i Prag alltså, och spelare som bör representera Skånelaget duggade tätt i varje byte. De tjeckiska domarna och funktionärerna visste inte vad som väntade när spelare såväl som ledare och nedresta föräldrar engagerade sig i matchen.  Det var livat, så kan vi säga.

Matchen spelades i ett högt tempo och vi tar ledningen efter ett mål i Power play. Chanser skapas åt båda håll och matchen är jämn och båda lagen bjuder på intensivt pressspel. Det tillåts mycket på innebandyplanerna i Tjeckien som bekant men vi drar på oss en straff i början av andra perioden efter att ha gått till pausvila med en 1-0 ledning. Straffen är klinisk, 1-1. Team Skåne får givetvis energi av målet och inleder en stark fas i matchen. Lite senare lånar vi inte bollen på ett tag och faller ur våra defensiva positioner och släpper in ett direkt pinsamt mål i min bok. 1-2 är därmed ställningen i matchen. Vi går för reduceringen, men domarna hittar en utvisning med några minuter kvar vilket gjorde det svårt för oss att komma till de där riktigt, riktigt klara målchanserna. Slutresultatet skrivs till 1-2. Nöjda är väl fel ord, men vi vet att vi har gjort en bra match och matchbilden indikerar på att vårt DM-Guld inte var någon tillfällighet!

Uttåget ur A-slutspelet innebar inte slutet på turneringen. Utan vi hamnar i B-slutspelets 1/8- final vilken spelas dagen efter. Där väntar Spartha Praha som vi hade i gruppen. Nu möts vi på en större plan och med något mer petiga domare. Domarna är från Finland och sätter ribban på en nivå som är lite ovan även för oss. Det är inte mycket som tillåts, men vi anpassar oss klart bättre till nivån än tjeckerna som tycker att domarna framstår som ett skämt. Matchen präglas spel i power play och Box play, där vi spelar det förstnämnda i ganska så långa perioder. Vi vinner med 5-2, men matchen avslutas någon minut för tidigt efter att samtliga tjecker självmant gått och satt sig i utvisningsbåset.

Matcherna spelas intensivt den här dagen och bara några timmar efter matchen så ska vi möta IBF Backadalen i kvartsfinal. Vi har haft chansen att se dem tidigare under dagen och noterar deras förmåga att göra mål på kontringar. Vi förändrar vårt sätt att spela något för att reducera deras chanser att kontra men de är trots detta det laget som gör flest mål på oss i turneringen, nämligen fem mål. Vi höjer dock vår poängskörd något också och vinner slutligen med 8-5 i en rafflande match.

Nu väntar semi och nu är det inte mycket vila mellan matcherna. I semin ställs vi mot ännu ett sammanslaget lag, nämligen team Småland som har representanter från ett antal småländska lag och är informationen korrekt så har 12 stycken representerat Småland i turneringar där distrikt möts. Vi möter på pappret ett väldigt starkt lag då Småland får räknas till en stark innebandyregion.

Matchen är tight och påminner ganska så mycket om matchen mot Team Skåne. Team Småland har dock än svårare att skapa de där riktiga lägena, men tar ledningen i ett av deras power play. Det råder chansutbyte även om Team Småland har mer boll. Vi lyckas inte göra mål och släpper slutligen in ett mål när vi plockar målvakten i slutet av matchen vilket gör att matchen slutar 0-2.

Sammantaget så gör vi en bra turnering och våra styrkor är nu synliga för alla! Nu gäller det att gnugga vidare på det som vi absolut kan förbättra rejält! Vi är mycket glada och våra nya spelare vill följa med och med er hoppas vi att vi kan ta ytterligare kliv nästa säsong!

Killarna har gjort sina röster hörda, så vi ses i Prag 2018, Basta!

Vi drar till Prag!!
2017-07-03 21:34

//http://www.praguegames.cz/en


Nästa vecka är det dags för innebandy i Prag.
Vi spelar i B16 K (Pojkar 16 Grupp K).

De första matcherna i gruppspelet är inlagda i kalendern på hemsidan.
Resten får ni själv hålla koll på....

Spelschema och mer info hittar ni här: http://www.praguegames.cz/en/matchschedule
Filtrera med hjälp av rull-listerna i ovankant.

På facebook följer ni det hela här: https://www.facebook.com/praguegames/?hc_ref=NEWSFEED

Lomma FBC P01, stolta Skånemästare 2017!
2017-03-26 19:11
Guld ska glimma där det hör himma!! För nio månader sedan så genomförde jag min första träning som tränare i Lomma FBC P01. Jag kom till ett lag med enorm kvalité och med sköna profiler till höger och vänster. Vi började säsongen trevande med mycket idéer som inte riktigt ville sätta sig. Det var egentligen först efter jul som det spelmässigt började rulla på i samband med Gothia Cup. Under andra halvan av säsongen så höll vi förlusterna till ett minimum samtidigt som en riktig ”vi-känsla” blev allt mer påtaglig i och kring laget. Med en riktigt fin serieavslutning där vi tar ett par riktigt viktiga skalper vilket renderar i en 3:e plats i 01-svår såväl som 01-lätt så sätter vi slutligen kronan på verket med dagens förstaplats i Skånemästerskapen! Det har varit ett enormt roligt och lärorikt år för både mig och killarna och vi har känt full uppbackning från laganknutna såväl som sponsorer och föräldrar. Inte minst idag då vi hade en fantastisk uppslutning kring laget. Jag vill även passa på att tacka Bjärred för ett givande samarbete i 00-svår serien som jag tycker har varit väldigt givande och utvecklande!
Nästkommande helg tar vi oss an Skånemästerskapen i P00 tillsammans med Bjärred.
Forza Habo!! Sen väntar uppladdning inför ett sommaräventyr i Prag där vi ska spela Prague Games! / Karl Vessman
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER