Vinst mot serieledarna Skurup!
2017-12-10 22:27
Fredag den 8/12 tappade serieledarna Skurup sina första poäng i herrarnas div 2.

Matchen startade ganska omgående med att Skurups duktiga första femma ägde mycket boll, vilket dom gjorde matchen igenom. Ett Lomma som täckte massvis med skott och en duktig Helander gjorde det svårt för Skurup. Mitten av första perioden får dock Skurup in bollen genom en traditionell ”köksvägen” och 0-1 var ett faktum. Lomma krigar vidare men resultatet står sig perioden ut.

Viktigt inför 2:a perioden att behålla fokus och få hål på Skurup. Lomma får ett psykologiskt viktigt mål där Måns hittar Skog bakom mål som spelar in till Kozan mitt i slottet som in distinkt trycker in kvitteringsmålet. Skurup drabbas tätt därefter av en dubbelutvisning och 5 mot 3 väntar Lomma. Tyvärr drabbas Lomma av en utvisning för ”protest mot domslut” och PP rinner ut i sanden. 1-1 står sig inför 3:e perioden.

Monza pumpa in självförtroende i sina mannar att vi måste kriga hela vägen. Matchbilden är den lik, Skurups första femma är dom som är farliga medans 2 och 3 femman riktar in sig på mer försvarsspel och kontrings innebandy. Med dryga 3 minuter kvar av matchen får Kozan bollen bakom mål av skog, börjar båga och tillslut drar ett avslut från en snäv vinkel i bottre krysset och Lomma leder för första gången i matchen.
Båda lagen nyttjar sin timeout och Anton Sjögren åker ut för en väldigt tveksam hands med 40 sekunder kvar. Lomma reder dock ut den sista anstormningen och segern är ett faktum.

En bra genomförd taktiskt match där man lyckas eliminera den berömda första femman i Skurup. Målen gjordes bägge två av Pontus Kozan med pass från Oskar Skog.

Monza nämner att det är en sjuk laginsats.

Tackar all publik för stödet och härnäst väntar Skånemästerskapen där IBK Lund Elit med bl.a. Lomma bekantingen Rejne gästar slättängshallen på tisdag klockan 20:00 missar inte det!