LOMMA FBC klart för kvartsfinal!
2017-10-31 22:42
Lomma FBC har tagit sig vidare till kvartsfinal i skånemästerskapen efter vinst i 1/8delsfinalen hemma i slättängshallen mot division 1-laget IBK Landskrona Falcons!
Tisdagskvällen bjöd på en rafflande och spännande match i Skånemästerskapen mellan Lomma FBC och IBK Landskrona Falcons.

Lomma var det lag som öppnade starkast chockade Landskrona med att göra 1-0 efter 42 sekunder. Lomma fortsatte att ha mycket boll och hade flera bra chanser hela första perioden och var det bättre laget dom första 20. Landskrona skapade också en del, och innan perioden var allt var det kvitterat 1-1.

I andra perioden fortsatte Lomma att skapa mycket men Landskrona var mer på hugget i andra perioden. Lagen följs åt målmässigt, Landskrona ligger steget före, men Lomma kvitterar resolut varje gång, och efter två perioder är det alltjämt oavgjort 3-3.

Tredje perioden bjöd på innebandy av hög kvalité precis som de två föregående, och en kämpainsats av guds nåde med både hjärta och hjärna. Inget avgörande kom dock och matchen till förlängning.

Lomma-spelarna visade inga nerver utan tog tag i saken och avgjorde  4 minuter in i förlängningen. Dagens hjälte blev Martin Torstensson, som genom sitt mål i förlängningen fullbordade ett hat-trick.

Därmed var bragden ett faktum, och Lomma har nu slagit ut två div. 1 lag på sin makalösa resa fram till kvartsfinal i Skånemästerskapen! Grattis hela laget!

Örkelljunga (Div 3) eller IBK Lund väntar i kvartsfinalen.